La massa:
- 200
grams de farina
- 1
cullerada de sucre
- ½
got de llet
- 100
grams de mantega
- 1
pessic de sal
Barregem
la farina amb el sucre, afegim la mantega a bocinets i ho treballem fins que
sembli serradures, afegim la llet i la sal i ho amassem fins que quedi suau,
ho deixem reposar un parell d’hores a la nevera.
El farciment:
- 1 kg d'espinacs ben tendres
- 2 ous
- 125 ml de crema de llet
- sal i pebre
- 1 botifarra negra
Comencem per rentar molt be els espinacs i els coem al vapor 5 minutets. Els colem, mirant de treure'n tota l'aigua i els piquem ben picadets.
Batem els ous amb la crema de llet, hi afegim els espinacs, la sal i el pebre i ho barregem.
Allisem la massa amb un corró i folrem amb
ella un motlle (de parets baixes) untat amb oli fi, aboquem el farciment d'espinacs i hi disposem per sobre rodanxes de botifarra negra, ho coem
al forn preescalfat a 180-200º uns 40 minuts.
Els espinacs contenen quantitats elevades de vitamines A, B, C i E. Contenen també calci, ferro, magnesi, potassi, sodi, a més de comptar amb fòsfor i iode. Afavoreix els sistemes digestiu, nerviós, ossi, i cel.lular i ajuda a regular la glàndula tiroidèa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada