Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Gelat de poma (o pera)

- 100 grams de melmelada de poma (o pera)  feta a casa
- 1 poma (o pera) ratllada (sense pell)
- 250 ml de nata (35,1% MG)
- 125 ml. de llet 
- 2 cullerades de sucre invertit


El sucre invertit serveix perquè el gelat no formi cristalls, és a dir que quedi cremós, es fa de la següent manera:
1 kg de sucre, 400 ml d'aigua i 2 grams d'àcid tartàric (o suc de llimona i 5 gr, de bicarbonat),
barrejar l'àcid amb el sucre, afegir l'aigua i posar al foc, un cop comenci a bullir enretirar, refredar i guardar a la nevera en un pot de vidre tancat.


Primer de tot barregem la melmelada amb la llet i el sucre invertit al foc fins que tots els ingredients s'hagin dissolt. Ho deixem refredar completament, muntem la nata i incorporem amb cura la barreja que hem fet abans i la poma ratllada (quan ratllem la poma si li posem unes gotetes de llimona no s'enfosquirà). 
Ho posem a la nevera tapat unes 8 hores i després ho passem a la geladora (si no en tenim, ho posem al congelador i més o menys cada hora ho traiem i ho barregem per desfer els possibles cristalls de gel, amb 3 cops n'hi haurà prou). Gelat casolà!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada