- 1 poma (o pera) ratllada (sense pell)
- 250 ml de nata (35,1% MG)
- 125 ml. de llet
- 2 cullerades de sucre invertit
El sucre invertit serveix perquè el gelat no formi cristalls, és a dir que quedi cremós, es fa de la següent manera:
1 kg de sucre, 400 ml d'aigua i 2 grams d'àcid tartàric (o suc de llimona i 5 gr, de bicarbonat),
barrejar l'àcid amb el sucre, afegir l'aigua i posar al foc, un cop comenci a bullir enretirar, refredar i guardar a la nevera en un pot de vidre tancat.
Primer de tot barregem la melmelada amb la llet i el sucre invertit al foc fins que tots els ingredients s'hagin dissolt. Ho deixem refredar completament, muntem la nata i incorporem amb cura la barreja que hem fet abans i la poma ratllada (quan ratllem la poma si li posem unes gotetes de llimona no s'enfosquirà).
Ho posem a la nevera tapat unes 8 hores i després ho passem a la geladora (si no en tenim, ho posem al congelador i més o menys cada hora ho traiem i ho barregem per desfer els possibles cristalls de gel, amb 3 cops n'hi haurà prou). Gelat casolà!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada