- 800 grams de ceba
- sal
- oli d'oliva verge
- 8 cullerades soperes de sucre morè
- un raig de vi blanc (opcional)
S'ha de tallar la ceba en juliana fina i sofregir-la a foc lent tapat amb una mica d'oli i sal. Un cop està transparent i tobeta cal afegir el sucre i coure-ho destapat a foc mitjà (si us agrada podeu afegir-hi un raig de vi blanc), remenant de tant en tant. Triga més o menys 45 minuts, ha de quedar una consistència de confitura.
Tot seguit abocar-ho en pots de vidre esterilitzats, tapar-los i posar-los al bany maria 40 minuts per tal de fer el buit, posar els pots una estona cap per avall i cap al rebost!
És molt adient com acompanyament de carns o peix o en torrades amb formatge.
Alimentació i d'altres cabòries des del punt de vista d'una afectada de SQM, EM/SFC i FM.
Els aliments ecològics
Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.
He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.
He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.
dimarts, 13 de setembre del 2011
Confitura de ceba
Etiquetes de comentaris:
Cebes,
Confitures,
Conserves,
Guarnicions,
Melmelades,
Verdures
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada