Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Melmelada de remolatxa

 Tot ecològic!!

-1 Kg. de remolatxes cuites 
-1 Kg. de sucre
-el suc d'1 llimona i la seva pell raspada
-1 poma

 


Bullir les remolatxes amb pell uns 40 minuts, deixar-les refredar, pelar-les remolachas i triturar-les bé amb el minipimer. Posar-ho en una cassolla de fons gruixut i afegir el sucre, la poma ratllada, la ratlladura i el suc de llimona. Coure-ho durant aproximadament 20 minuts, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. Quan estigui espès abocar  la melmelada BEN CALENTA en pots de vidre, tancar-los de seguida i col.locar-los cap per avall durant 24 hores per tal de fer el buit. Verificar que estan ben tancats i llestos per emmagatzemar al rebost.

Aquesta melmelada és genial per  acompanyar la carn i el peix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada