Per a la carn d’olla
- 2 cuixes de pollastre
- 1 tall de cansalada viada
- 1 botifarra negra
- 1 botifarra blanca
- 1 botifarra d’ou (si en trobeu)
- 1 tros de vedella
- 1 cuixa de gallina
- 1 os de pernil
- 1 tros de porc
- 1 api
- 1 porro
- 1 xirivia
- 1 nap
- 4 pastanagues
- 1 ceba
- 2 patates
- 1 tros de carbassa
- ½ col
Per a la beixamel
- mantega
- brou
- farina
- un polsim de sal i nou moscada
Per arrebossar
- ous
- farina
- farina de galeta prima
Posar tots els ingredients (excepte les botifarres) en una olla amb aigua i sal. Fer-ho bullir a foc lent al menys 4 hores (jo acostumo a tenir-ho tot el dia coent a foc lent), afegir les botifarres i deixar-ho ben be 1 hora més.
Colar i espumar el brou que podem envasar i congelar per quan ens vingui de gust.
Amb les verdures podem fer una crema bonissima.
I ara les croquetes....
Desossem i piquem ben petiteta tota la carn, i la reservem.
Preparem una beixamel espessa (poca quantitat, la justa per lligar la carn, la beixamel no s’ha de veure ni notar en les croquetes) i tot seguit incorporem la carn i ho deixem 5 minutets a foc lent remenant sense parar per tal que quedi tot ben integrat. Ara passem la massa a una safata i ho deixem reposar a la nevera ben be 8 hores.
Anirem agafant grapadets de massa i en farem boletes, les passem per farina i els hi donem la forma de croqueta, les passem per ou batut i finalment les arrebossem amb la farina de galeta.
Aquesta és la recepta que feia la meva avia (el nom del blog és en honor seu) i que jo he continuat....és una feinada fer-les (no n’haureu tastat mai de tant bones) i és per això que només ho faig un cop l’any....les faig petitones i me’n surten unes 200 que envaso de 30 en 30 i congelo per anar-les menjant durant l’any.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada