Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

divendres, 23 de setembre del 2011

Crema de carbassó


- 1 kg. de carbassons
-  sal i pebre
- dauets de pa per acompanyar

Comencem per netejar, pelar i trossejar els carbassons. Els posem a coure en una cassola amb aigua que tot just els cobreixi uns 20 minuts. Afegim sal i pebre al gust i ho triturem ben fi.
Podem servir-la calenta o freda i acompanyar-la si volem amb uns dauets de pa fregit o torrat.

El carbassó te un contingut alt de vitamina C, conté també àcid fòlic, potasi i magnesi, És diurètic, lleugerament laxant i contribueix a desimflamar les mucoses de l'estómac. És considera un aliment desintoxicant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada