- 4 ous
- 400 grams de farina
- un pessic de sal
- 1 raig d’oli d’oliva verge
La formula és sempre de 1 ou per 100 grams de
farina.
Posem la farina en una fusta ben neta (o al
marbre) fent un volcà i aboquem a dins els ous, la sal i l’oli i ho treballem
dins obtenir una massa elàstica, continuem treballant-ho una mica més estirant
la pasta i doblegant-la per la meitat uns quants cops. Fet això en fem una bola
( o 2 o 3) i ho deixem reposar ½ hora en una superfície enfarinada.
Ara és el moment de començar a estirar la
pasta.... si teniu màquina cal passar-la pels rodets vàries vegades canviant
cada cop la posició (1, 2, 3, 4 i 5) i la pengem per tal que s’assequi una
mica. Per fer els diferents tipus de pasta passeu-la pels rodets de tall de la
màquina.
Si no en teniu feu-ho a la manera antiga....amb
el corró.... fins que quedi primeta i la pengem per tal que s’assequi una mica.
Per fer els diferents tipus de pasta posseu la pasta sobre una fusta enfarinada
i talleu-la amb la forma que us vingui de gust amb un talla-pastes o un
ganivet.
Un cop tenim la pasta tallada cal tornar a
penjar-la una estona.
Ara ja podeu coure-la, tenint en compte que la
pasta fresca es cou abans que la seca, amb uns 3 minuts n’hi haurà prou.
La pasta fresca cal consumir-la el mateix dia.
Per cert, us n’adonareu que la pasta fresca feta
a casa no te res a veure amb la
comprada....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada