Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 18 de setembre del 2011

Pipes de gira-sol

Ahir, en recollir la cistella de productes ecològics, vaig trobar una sorpresa, un flor de gira-sol!

Les pipes de gira-sol contenen:-Vitamines: B1 i E., Minerals: Zinc, Ferro, Sodi (les que porten sal), Magnesi, Potassi., Àcid Fòlic, àcids fenòlics, Antioxidants i Pectines.
Són depuratives i eliminen toxines, afavoreixen el trànsit intestinal, la generació de glòbuls vermells i blancs, i la  formació d'anticossos.

Com salar-les i conservar-les:

Comencem per treure les pipes de la flor (amb cura, que punxa!)
Les escaldem 5 minuts amb aigua bullent, les colem i les posem sobre paper de cuina i les eixuguem bé. Les disposem ben escampades en una safata de forn i les cobrim amb sal.
Les fiquem al forn preescalfat a 180º  durant 15 minuts.
Finalment, un cop fredes les guardem en un pot hermètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada