Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dijous, 15 de setembre del 2011

Pasta fresca


- 4 ous
- 400 grams de farina
- un pessic de sal
- 1 raig d’oli d’oliva verge

La formula és sempre de 1 ou per 100 grams de farina.

Posem la farina en una fusta ben neta (o al marbre) fent un volcà i aboquem a dins els ous, la sal i l’oli i ho treballem dins obtenir una massa elàstica, continuem treballant-ho una mica més estirant la pasta i doblegant-la per la meitat uns quants cops. Fet això en fem una bola ( o 2 o 3) i ho deixem reposar ½ hora en una superfície enfarinada.
Ara és el moment de començar a estirar la pasta.... si teniu màquina cal passar-la pels rodets vàries vegades canviant cada cop la posició (1, 2, 3, 4 i 5) i la pengem per tal que s’assequi una mica. Per fer els diferents tipus de pasta passeu-la pels rodets de tall de la màquina.
Si no en teniu feu-ho a la manera antiga....amb el corró.... fins que quedi primeta i la pengem per tal que s’assequi una mica. Per fer els diferents tipus de pasta posseu la pasta sobre una fusta enfarinada i talleu-la amb la forma que us vingui de gust amb un talla-pastes o un ganivet.
Un cop tenim la pasta tallada cal tornar a penjar-la una estona.
Ara ja podeu coure-la, tenint en compte que la pasta fresca es cou abans que la seca, amb uns 3 minuts n’hi haurà prou.
La pasta fresca cal consumir-la el mateix dia.
Per cert, us n’adonareu que la pasta fresca feta a casa no te  res a veure amb la comprada....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada