Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dimarts, 13 de setembre del 2011

Croquetes de carn d’olla


Per a la carn d’olla
- 2 cuixes de pollastre
- 1 tall de cansalada viada
- 1 botifarra negra
- 1 botifarra blanca
- 1 botifarra d’ou (si en trobeu)
- 1 tros de vedella
- 1 cuixa de gallina
- 1 os de pernil
- 1 tros de porc
- 1 api
- 1 porro
- 1 xirivia
- 1 nap
- 4 pastanagues
- 1 ceba
- 2 patates
- 1 tros de carbassa
- ½ col
Per a la beixamel
- mantega
- brou
- farina
- un polsim de sal i nou moscada
Per arrebossar
- ous
- farina
- farina de galeta prima

Posar tots els ingredients (excepte les botifarres) en una olla amb aigua i sal. Fer-ho bullir a foc lent al menys 4 hores (jo acostumo a tenir-ho tot el dia coent a foc lent), afegir les botifarres i deixar-ho ben be 1 hora més.

Colar i espumar el brou que podem envasar i congelar per quan ens vingui de gust.
Amb les verdures podem fer una crema bonissima.
I ara les croquetes....

Desossem i piquem ben petiteta tota la carn, i la reservem.
Preparem una beixamel espessa (poca quantitat, la justa per lligar la carn, la beixamel no s’ha de veure ni notar en les croquetes) i tot seguit incorporem la carn i ho deixem 5 minutets a foc lent remenant sense parar per tal que quedi tot ben integrat. Ara passem la massa a una safata i ho deixem reposar a la nevera ben be 8 hores.

Anirem agafant grapadets de massa i en farem boletes, les passem per farina i els hi donem la forma de croqueta, les passem per ou batut i finalment les arrebossem amb la farina de galeta.

Aquesta és la recepta que feia la meva avia (el nom del blog és en honor seu) i que jo he continuat....és una feinada fer-les (no n’haureu tastat mai de tant bones) i és per això que només ho faig un cop l’any....les faig petitones i me’n surten unes 200 que envaso de 30 en 30  i congelo per anar-les menjant durant l’any.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada