Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Patís salat de pebrotets

Recordeu......tot eco!
-200 grams de  farina
-1 pebrot verd, 1 de vermell i 1 de groc (per la variació cromàtica... o tots del mateix color, tant se val)
-1 culleradeta de llevat
-2 ous
-1/2 tasseta oli d'oliva verge
-1 tasseta de llet 
-100 grams de formatge curat ratllat 
- sal i pebra negra molta

Cal rentar acuradement i trossejar els pebrots.
Posar els ous, l'oli, la llet, la sal i  el pebre en un pot i ho batem be, ara hi aboquem la farina i el llevat i tornem a batre-ho. Afegim els pebrots i el formatge, ho barregem i ho aboquem a un motlle pintat amb oli o mantega i espolsat amb un xic de farina (si és de silicona no cal).
Ho posem al forn previament escalfat a 180º uns 20-25 minuts. Ho deixem refredar una mica estoneta i...ja estarà llest per endrapar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada