Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Formatge fet a casa amb herbetes

- 4 iogurts gregs
- 1 culleradeta d'alfàbrega
- 1 culleradeta de menta
- 1 culleradeta d'herbes de provença
- 1 culleradeta d'orenga
- sal i pebre (si en voleu)

Aboquem els iogurts en un bol, afegim les herbetes, la sal i el pebre i ho barregem molt be.
Ho posem en una gasa, la lliguem i la col.loquem en un colador que situem sobre un recipient de manera que quedi penjat, així el sèrum que deixi anar  es quedarà en el recipient. Hem de deixar-ho així  ben be 24 hores a la nevera.
Quan ho treiem haurem d'apretar la gasa amb el formatge dins per tal que deixi anar el líquid que quedi....voilà formatget natural i deliciós per menjar amb amanides o amb tot allò que imagineu!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada