Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Pastís de pastanagues

Massa
200 grams de farina
1 cullerada de sucre
½ got de llet
100 grams de mantega
1 pessic de sal
Barrejar la farina amb el sucre, afegir la mantega a bocinets i treballar-ho fins que sembli serradures, afegir la llet i la sal i amassar-ho fins que quedi suau, deixar-ho reposar un parell d’hores a la nevera.
Amb aquesta massa pots fer pastissos del que et vingui de gust, dolços i salats....
Farcit
400 grams de pastanagues
200 grams de sucre
200  grams d'ametlles moltes
2 ous
200 ml. de nata liquida
100 grams de mantega
1 llimona
Ratllar les pastanagues i coure-les en una paella amb la mantega uns 15 minuts a foc lent, afegir el sucre i coure-ho una estona més, retirar-ho del foc, afegir l’ametlla i la pell ratllada de la llimona i barrejar-ho.
A banda batre els ous amb la nata...afegir el preparat de pastanaga ja fred i barrejar-ho tot.

Allisar la massa amb un corró i folrar amb ella un motlle (de parets baixes) untat amb oli, abocar el farciment, coure-ho al forn preescalfat a 180-200º uns 40 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada