Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dimarts, 13 de setembre del 2011

Melmelada de carbassons

- 1 kg. de carbassons
- 450gr. de sucre
- 1 limona

Comencem per rentar molt be els carbassons i els tallem en rodanxetes primes.
Els posem en uma cassola i hi aboquem a sobre el sucre, el suc i la pell ratllada de la llimona.
Ho coem a foc lent remenant de tant en tant, a mitja cocció ho triturem (jo ho faig amb la batedora, és més ràpid) i quan espesseixi ho enretirem.
Ho aboquem en pots de vidre esterilitzats, els tapem i els posem al bany maria 40 minuts per tal de fer el buit, els girem de cap per avall una estona i cap a rebost, es conserva perfecta ben be un any.
Molt bo com guarnició de carns o peix, amb verduretes al vapor i per suposat amb torrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada