Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Pastís de carbassons

 Tots els ingredients han de ser ecològics....evidentment!


-150gr sucre
-un grapat d'ametlles picades
-un raig de suc de llimona
-250gr carbassons
-3 ous
-100gr mantega
-1 culleradeta de canela
-180gr farina
-1 culleradeta llevat
-1 pessic sal
-un grapat de panses sense pinyol 


Ratllar els carbassons. Posar-los en un pot, afegir-hi els ous, el sucre, la canyella, la llimona, la mantega desfeta i batre-ho tot, afegir la farina i el llevat i batre-ho més fins que estigui lligat, afegir les panses. 
Abocar-ho en un motlle (jo en faig servir de vidre o de silicona hipoalergènica) pintat amb una miqueta d'oli fi o mantega (si és de silicona no cal) i  posar-ho al forn preescalfat a 180º de 30 a 40 minuts, per saber si esta fet punxar-ho amb un escuradents, si surt net és que ja esta. Abans de desmotllar-ho deixar-ho reposar 5 minutets. Apa!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada