Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 11 de març del 2012

Rissoto de pastanagues i botifarra negra


-250 grams d'arròs
- 1 ceba
- 3 pastanagues
- 1 botifarra negra
- mantega
- formatge parmessà
- brou vegetal
Comencem per tallar i picar la ceba i pelar i trossejar les pastanagues. En una paella amb un raig d’oli i 2 cullerades de mantega fregim la ceba a foc lent dins que estigui transparent, afegim les pastanagues i les saltegem un parells de minuts, afegim la botifarra tallada a rodanxes, hi tirem l’arròs i li donem un parell de voltes, Ara és el moment afegir una part del brou, anem remenant i quant comenci a assecar-se n’afegim una mica més i així successivament fins que només ens quedi una mica de brou. Ara afegim el formatge i 1 cullerada de mantega i remenem be, afegim la resta del brou i anem remenant tota l’estona fins que quedi cremós (uns 5 minuts). Ho enretirem i servim.
És una manera diferent de coure l’arròs, queda cremós per fora i cruixent per dins, bonissim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada