- 450 grams de farina de força
- 260 ml d'aigua
- 30 ml d'oli d'oliva
- 22 gr. de llevat fresc (o be 12 de llevat de forner)
- 2 culleradetes de sal
- farina normal
Preparat tradicional:
Deixatar el llevat en l'aigua calentona, en un bol possar la farina, abocar-hi l'aigua amb el llevat, l'oli i la sal i amassar-ho fins que no s'ens enganxi als dits.
Fer una bola amb la massa i fer-hi uns talls amb una ganiveta ben esmolada.
Preparar un recipient de vidre amb tapa..., pintar-lo amb oli i espolsar-lo amb farina, posar-hi a dins la massa i pintar-la amb una miqueta d'oli i espolsar-la amb una mica de farina, tapar el recipient i posar-lo al forn fred, seleccionar 220º i fer-lo coure 40 minuts. Un cop fet, treure'l del recipient i deixar-lo refredar sobre una reixa.
Si teniu una panificadora cal posar primer els ingredients líquids, després la farina, per sobre el llevat i en una cantonadeta la sal, programa de massa de pizza (15 minuts), després coure'l de la mateixa manera que he explicat més amunt.
És un pa molt senzill i ràpid de fer i....boníssim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada