Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

divendres, 17 d’agost del 2012

Pa de sègol amb ceba caramel.litzada


Masa mare:
100 ml. d'aigua tèbia
100 gr. de farina de força
1 cullerada de sucre
10 gr. de llevat fresc

Masa del pa:
Tota la masa mare
400 gr. de farina de sègol
200 gr. de farina de força
300 ml. d'aigua
un raig d'oli d'oliva
1 cullerada de sal
75 gr. de ceba caramelitzada

Fem la masa mare posant a la panificadora tots els ingredients, programa per pasta (15 minuts), un cop acaba apaguem la pani i ho deixem reposar uns 20 minuts (fins que puja i es fan bombolletes)
En aquest punt afegim l'aigua, l'oli, les farines i la sal, posem el programa d'amassat (1'50 minuts), quan la pani ens avisi afegim la ceba caramel.litzada.
Un cop acaba traiem la massa de la màquina, la posem sobre una superfície enfarinada i li donem la forma que més de gust ens vingui i la posem a la safata del forn (també enfarinada), li fem 2 o 3 talls amb una ganiveta ben esmolada, ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar (per tal que creixi) uns 15 minuts, mentre s'escalfa el forn a 220º.
Abaixem la temperatura del forn a 180º i ho enfornem 35 minuts. Un cop fet ho deixem refredar sobre una reixa.


2 comentaris:

  1. TE ha quedado precioso y supongo que riquísimo....
    Un saludo
    Toñy rodriguez....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Toñy, si que está bueno y con queso de cabra y jamón serrano hummmm, con ese toquecito dulce que realza el sabor del queso!

      Elimina