Masa mare:
100 ml. d'aigua tèbia
100 gr. de farina de força
1 cullerada de sucre
10 gr. de llevat fresc
Masa del pa:
Tota la masa mare
400 gr. de farina de sègol
200 gr. de farina de força
300 ml. d'aigua
un raig d'oli d'oliva
1 cullerada de sal
75 gr. de ceba caramelitzada
Fem la masa mare posant a la panificadora tots els ingredients, programa per pasta (15 minuts), un cop acaba apaguem la pani i ho deixem reposar uns 20 minuts (fins que puja i es fan bombolletes)
En aquest punt afegim l'aigua, l'oli, les farines i la sal, posem el programa d'amassat (1'50 minuts), quan la pani ens avisi afegim la ceba caramel.litzada.
Un cop acaba traiem la massa de la màquina, la posem sobre una superfície enfarinada i li donem la forma que més de gust ens vingui i la posem a la safata del forn (també enfarinada), li fem 2 o 3 talls amb una ganiveta ben esmolada, ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar (per tal que creixi) uns 15 minuts, mentre s'escalfa el forn a 220º.
Abaixem la temperatura del forn a 180º i ho enfornem 35 minuts. Un cop fet ho deixem refredar sobre una reixa.
TE ha quedado precioso y supongo que riquísimo....
ResponEliminaUn saludo
Toñy rodriguez....
Gracias Toñy, si que está bueno y con queso de cabra y jamón serrano hummmm, con ese toquecito dulce que realza el sabor del queso!
Elimina