Massa mare
- 100 ml. d'aigua
-100 grams de farina de força
- 1 culleradeta de sucre
- 10 grams de llevat fresc
Massa
- 250 ml. d'aigua
- 250 gr. farina de força
- 250 gr. de farina d'espelta
- 1 ceba gran
- 1 cullerada de sal
- 1 culleradeta de matafaluga (en gra)
- 1 culleradeta de comí en pols
En panificadora
Comencem per fer la massa mare, posant l'aigua, el sucre, la farina i el lleva esmicolat. Programa de massa (15 minuts) un cop acabat apaguem la màquina i ho deixem reposar fins que dobli el volum i surtin bombolles (aprox. 45 minuts).
Mentrestant tallem la ceba ben petitona, la posem en una safata i l'assequem al forn (amb aire)a 75º.
Ara posem a sobre de la massa mare l'aigua, les farines, la sal i el comí. Programa d'amassat (1'50 minuts), quan avisi per afegir ingredients posem la ceba i la matafaluga. Un cop acabat el programa traiem la massa i la posem sobre una superfície enfarinada, li donem forma i la trasl.ladem a la safata que posarem al forn, li fem 3 talls amb una ganiveta ben esmolada, ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar fins que dobli el volum. Ho enfornem al forn preescalfat a 220º 35 minuts. Cal posar un recipient amb aigua calenta a la part inferior del forn per tal de crear humitat perquè la crosta sigui més cruixent.
Tradicional.
Comencem per fer la massa mare, posant l'aigua, el sucre, la farina i el lleva esmicolat en un bol i ho treballem amb la batedora de varilles, ho tapem amb un drap i ho deixem reposar fins que dobli el volum i surtin bombolles (aprox. 45 minuts).
Mentrestant tallem la ceba ben petitona, la posem en una safata i l'assequem al forn (amb aire)a 75º.
Ara posem en un recipient la massa mare l'aigua, les farines, la sal i el comí, la ceba i la matafaluga, ho treballem durant 10 minuts i ho deixem reposar tapat 20 minuts, tornem a treballar-ho 10 minuts més i la deixem reposar de nou, la posem sobre una superfície enfarinada, li donem forma i la trasl.ladem a la safata que posarem al forn, li fem 3 talls amb una ganiveta ben esmolada, ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar fins que dobli el volum. Ho enfornem al forn preescalfat a 220º 35 minuts. Cal posar un recipient amb aigua calenta a la part inferior del forn per tal de crear humitat perquè la crosta sigui més cruixent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada