Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dissabte, 16 de juny del 2012

Azuki amb verduretes





-300 grams d'azuki
-1 branca d'api
-2 pastanagues
-1 carbassó
-2 grans d'all
-1 coliflor petita
-oli d'oliva, pebre negre, llorer
Comencem per preparar els azuki, posant-los a remullar la nit anterior, els coem 15 minuts a l'olla a pressió i els reservem.
Rentem i tallem les verdures. En una paella amb oli saltegem l'all, la pastanaga, l'api, la coliflor i el carbassó, afegim el llorer i el pebre i un gotet d'aigua i ho fem coure 5 o 6 minuts, tot seguit afegim els azuki, li donem un parell de voltes per tal d'integrar els sabors i ho servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada