Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dissabte, 16 de juny de 2012

Conserva de cogombrets


  • 1/2 kg. de cogombrets
  • 2 tasses d'aigua
  • 2 tasses de vinagre
  • 3/4 de tassa de sucre
  • 3 cullerades de sal gruixuda
  • llorer, anet i pebre negre en gra

Comencem per rentar molt bé els cogombrets, traient totes les espines i els posem en remull amb aigua i la sal gruixuda tota la nit.
Al matí esbandeix-lo amb aigua freda. Posa a bullir les 2 tasses d'aigua, el vinagre, el sucre i les espècies. Fes-ho bullir 5 minuts i afegeix els cogombrets, coent-los 5 minuts més.

Tot seguit omple els pots amb els cogombrets i cobreix-los amb el líquid de cocció. Ara ja pots esterilitzar-los posant-los al bany maria 30 minuts. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada