Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 27 de novembre del 2011

Pastís de poma

Aquest pastís és una barreja entre el pastís de poma tradicional i el pudding de poma, és molt suau i aromàtic!
 
La base
- 1 paquet de galetes "maries"
- 100 grams de mantega
Triturem les galetes i les barregem molt be amb la mantega desfeta fins aconseguir una massa homogènia amb la que cobrirem la base d'un motlle. (ha de quedat apretat i compacte)
El farcit
- 3 ous
- 4 pomes
- 100 grams de mantega
- 3 llesques de pa
- 1 tassa de llet
- 1 raig de llimona
Posem en un recipient les llesques de pa i les remullem amb llet, afegim 3 pomes ratllades i un raig de llimona (per tal que les pomes no s'enfosqueixin), el sucre i els ous. Ho batem fins que quedi tot ben lligat. Aboquem aquesta crema al motlle que ja tenim preparat amb la base de galeta.
Ho posem al forn preescalfat a 180º uns 15 minuts.
Pelem una poma i la tallem a lamines que anirem disposant sobre el pastís, ho espolsem amb sucre i canyella i ho enfornem de nou 10 minuts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada