Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 27 de novembre del 2011

Pastís amb síndria i xocolata


Per el pa de pessic
- 250 grams de farina
- 250 grams de sucre
- 3 ous
- 2 tassetes de llet
- 1 tasseta d'oli d'oliva
- la pell ratllada d'una llimona
- 15 grams de llevat
- un pessic de sal
Com sempre, comencem per batre els ous amb el sucre, afegim la pell ratllada de la llimona i la sal, ara és el moment d'afegir, alternativament, la llet i l'oli i batre-ho tot una mica més.
En un altre recipient posem la farina barrejada amb el llevat, fem un forat al mig com si fos un volcà i hi tirem dins la crema. Amen barrejant-ho a poc a poc fins que no quedin grumolls.
Aboquem la massa en un motlle de parets altes pintat amb un xic d'oli i espolsat amb farina i ho posem al forn preescalfat a 180º, estarà llest en 30-40 minuts. No se us acudi obrir el forn abans dels 30 minuts, s'abaixaria!!

Un cop fred el tallem en 3 rodanxes i el farcim amb melmelada de síndria. I ara toca la cobertura!

Cobertura de xocolata
- 150 grams de mantega
- 2 cullerades de llet
- 200 grams de xocolata negra
Ratllem la xoxolata i la deixatem al llet i la mantega desfeta ,ho posem al foc no massa fort i anem remenant tota l'estona fins que espesseixi. Ho retirem del foc i esperem a que estigui tèbia.

Ara tirem la xocolata per damunt del pastís de manera de quedi tot ben cobert i tot seguit ho posem a la nevera, en una hora aproximadament estarà llest per menjar. Nyam!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada