Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Pizza amb pernil i brie



La massa
- 480 grams de farina de força
- 240 ml. d'aigua
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 1/2 culleradeta de sal
- 25 grams de llevat fresc
Tradicional
En un bol posem l'aigua i l'oli ,el llevat esmicolat, 2 cullerades de farina i la sal, ho barregem i ho deixem reposar 10 minuts. Tot seguit anem afegint farina a poc a poc tot remenant amb una cullera de fusta dins que la massa es desenganxi del bol, aquest serà el moment de començar a amassar.
Posem farina a la taula i ens enfarinem les mans i comencem a amassar, si ens cal podem afegir més farina. Cal amassar-ho ben be 5 minuts fins aconseguir una bola de massa elàstica que no s'enganxi a les mans. Col.loquem la bola sobre una fusta i la deixem reposar 30 minuts en un lloc tebi per tal que pugi.
Ara ja podem estirar-la amb l'ajuda d'un corró, posar-la en una plata d'enfornar lleugerament pintada amb oli i triar el farciment.
El farciment
- Salsa de tomàquet cassolà amb verduretes
- 300 grams de formatge emmental ratllat, o mozzarella (jo prefereixo l'emmental, és més saborós)
- 150 grams de pernil dolç o salat, com més us agradi
- 200 grams de brie
- 100 grams d'olives negres
- orenga
Posem la salsa de tomàquet sobre la massa (a mi m'agrada posar-n'hi en quantitat), el formatge emmental i el pernil trossejadet, finalment el brie tallat a làmines, les olives i ho esposem amb orenga.
Ho enfornem a 220º uns 15-20 minuts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada