La massa
- 480 grams de farina de força
- 240 ml. d'aigua
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 1/2 culleradeta de sal
- 25 grams de llevat fresc
Tradicional
En un bol posem l'aigua i l'oli ,el llevat esmicolat, 2 cullerades de farina i la sal, ho barregem i ho deixem reposar 10 minuts. Tot seguit anem afegint farina a poc a poc tot remenant amb una cullera de fusta dins que la massa es desenganxi del bol, aquest serà el moment de començar a amassar.
Posem farina a la taula i ens enfarinem les mans i comencem a amassar, si ens cal podem afegir més farina. Cal amassar-ho ben be 5 minuts fins aconseguir una bola de massa elàstica que no s'enganxi a les mans. Col.loquem la bola sobre una fusta i la deixem reposar 30 minuts en un lloc tebi per tal que pugi.
Ara ja podem estirar-la amb l'ajuda d'un corró, posar-la en una plata d'enfornar lleugerament pintada amb oli i triar el farciment.
El farciment
- Salsa de tomàquet cassolà amb verduretes
- 300 grams de formatge emmental ratllat, o mozzarella (jo prefereixo l'emmental, és més saborós)
- 150 grams de pernil dolç o salat, com més us agradi
- 200 grams de brie
- 100 grams d'olives negres
- orenga
Posem la salsa de tomàquet sobre la massa (a mi m'agrada posar-n'hi en quantitat), el formatge emmental i el pernil trossejadet, finalment el brie tallat a làmines, les olives i ho esposem amb orenga.
Ho enfornem a 220º uns 15-20 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada