Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Pastís de formatge i grosella


Base
- 20 galetes
- 2 cullerades de mantega
Pastís
- 300 grams de crema de formatge fresc
- 2 ous
- 2 iogurts
- 2 cullerades de farina de blat de moro
Cobertura
- 1 cullerada de mantega
- 100 grans de crema de formatge fresc
- 2 cullerades de sucre
- 2 cullerades de xarop de grosella

Comencem per triturar les galetes i les barregem amb la mantega tèbia, cobrim la base d'un motlle (si pot ser de silicona millor que millor, que haurem pintat amb una miqueta d'oli), ho aixafem i allisem amb una cullera per tal que quedi ben compacte. Ho reservem a la nevera.
Batem els ous amb el formatge, els iogurts i la farina i ho aboquem sobre la base de galeta. Ho posem al microones a màxima potència (800) 12 minuts (puja de fora a endins) i esperem 5 minuts més abans de treure'l, la massa baixarà, no us n'amoïneu, és normal, i el deixem refredar.
Preparem la cobertura batent tots el ingredients. L'escampem per sobre el pastís i cap a la nevera!! (l'hem de deixar refredar ben be 3 hores)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada