Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Llenties estofades


- 400 grams de llenties
- 1 ceba
- 3 pastanagues
- 2 patates
- 3 grans d'all
- 150 grams d'espinacs
- 2 talls de cansalada viada
- 1/2 botifarra negre
- 1/2 xoriç vermell
- llorer i oli d'oliva
Aquest plat l'hem de començar la nit anterior posant les llenties a remullar.
Posem una cassola amb un raig  d'oli i anem afegint la pastanaga tallada a rodanxes, la patata a daus, la ceba en juliana, els alls, els espinacs, el llorer, la cansalada, el xoriç i les llenties, ho cobrim abundosament amb aigua freda i ho fem coure a foc suau ben be un parell d'hores, afegim la botifarra negra i ho coem 10 minuts més.


Les llenties són riques en ferro, calci i potassi i vitamines K i B9.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada