La massa
- 480 grams de farina de força
- 240 ml. d'aigua
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 1/2 culleradeta de sal
- 25 grams de llevat fresc
Tradicional
En un bol posem l'aigua i l'oli ,el llevat esmicolat, 2 cullerades de farina i la sal, ho barregem i ho deixem reposar 10 minuts. Tot seguit anem afegint farina a poc a poc tot remenant amb una cullera de fusta dins que la massa es desenganxi del bol, aquest serà el moment de començar a amassar.
Posem farina a la taula i ens enfarinem les mans i comencem a amassar, si ens cal podem afegir més farina. Cal amassar-ho ben be 5 minuts fins aconseguir una bola de massa elàstica que no s'enganxi a les mans. Col.loquem la bola sobre una fusta i la deixem reposar 30 minuts en un lloc tebi per tal que pugi.
Ara ja podem estirar-la amb l'ajuda d'un corró, posar-la en una plata d'enfornar lleugerament pintada amb oli i triar el farciment.
El farcit
-5 cebes
- 3 pebrots
- 3 albergínies
- oli d'oliva verge i sal
- I si en voleu, botifarra, arengades, anxoves o el que la imaginació us inspiri....
Comencen per rentar be les verdures i les escalivem, un cop fredes, les pelem i en fem tires amb les que cobrirem abundosament la coca, hi tirem sal i un raig d'oli per sobre i ja ho tenim a punt d'enfornar amb erl forn preescalfat a 220º uns 20 minuts? depèn del forn!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada