Aquest preparat és perfecte per menjar-lo tal qual amb torradetes i també com acompanyament per carns, arròs o pasta i com base per elaborar moltes salses, un cop preparat el podem envasar i conservar com qualsevol altre conserva.
3 albergínies
1 ceba
3 o 4 grans d'all picats
oli d'oliva
1 branca de julivert ben picadet
1 culleradeta de comí
1 cullerada de tahini
el suc de mitja llimona
sal i pebre
Comencem per rentar molt bé les albergínies, les trossegem petitetes i piquem també la ceba.
Ho posem en una paella al foc amb oli (no gaire) i ho fem coure a foc mig una estona tot remenant fins que estigui ben tobet.
Afegim la resta d'ingredients i ho triturem tot plegat fins obtenir una crema espessa.
Per fer el tahini: Torrem a foc molt lent un grapat de llavors de sèsam i les triturem amb una micona d'aigua (és millor posar-ne molt poca i si cal afegir-ne més) fins que quedi una pasta. Hi ha qui enlloc d'utilitzar aigua fa servir oli de sèsam o de gira-sol. El tahini un cop fet el podem posar en un pot de vidre hermètic i guardar-lo a la nevera per utilitzar-lo quan calgui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada