Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 11 de març del 2012

Pastís de pera i iogurt













El pastís
- 5 peres
- 2 iogurts
- 3 ous
- 2 cullerades de farina de blat de moro
- 50 grams de sucre

La base
- 1 paquet de galetes
- 100 grams de mantega

Comencem per triturar les galetes i les barregem amb la mantega (una mica calenta), folrem amb aquesta massa la base d'un motlle (jo l'utilitzo de silicona) i ho premsem be ajudant-nos amb una cullera. Ho posem a la nevera mentre preparem la crema.

Pelem i trossegem les peres, les posem en un bol amb tots els altres ingredients i ho triturem ben finet.
Ho aboquem sobre la base de galeta.

Podem coure-ho de dues maneres...a escollir:
- Al microones, 15 minuts a potència màxima, un cop acabat deixar-ho reposar 5 minuts abans d'obrir el micro.
- Al forn, 20 minuts a 180º amb la funció d'aire (si en teniu).

Es pot menjar tebi o fred.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada