Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 11 de març del 2012

Fideus amb verduretes


-300 grams de fideus gruixuts
- 3 pastanagues
- 2 naps
- 2 branques d'api
- 200 grams de cols de Brussel.les
- un grapat de panses
- 100 grans de cansalada
- 1 raig de vi blanc
- Sal i pebre
- Brou vegetal
- Oli d'oliva

Comencem per rentar, pelar i tallar les verdures en bastonets.
Bullim 5 minutets les cols de Brussel.les.
En una paella amb una mica d'oli, saltem les verdures i la cansalada uns minuts, afegim les panses i el raig de vi i ho fem reduir, en aquest punt afegim els fideus, la sal i el pebre, ho enrossim una miqueta i hi afegim el brou, en 10 minuts ho tindrem llest.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada