Alimentació i d'altres cabòries des del punt de vista d'una afectada de SQM, EM/SFC i FM.
Els aliments ecològics
Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.
He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.
He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.
diumenge, 11 de març del 2012
Pastís de carabassa
Pastís
- 500 grams de carabassa
- 3 ous
- 200 ml. de crema de llet
- 2 cullerades de farina de blat de moro
- 50 grams de sucre
- canyella
Base
- 1 paquet de galetes
- 100 grams de mantega
Triturem les galetes i les barregem amb la mantega (una mica calenta) amb aquesta massa folrem la base d'un motlle (jo n'utilitzo de silicona) i ho premsem amb l'ajuda d'una cullera. Ho posem a la nevera mentre preparem la crema.
Tallem la carabassa a trossets, la coem en una cassola amb 4 cullerades d'aigua, el sucre i la canyella a foc lent uns 15 minuts.
Un cop s'hagi refredat una mica hi afegim els altres ingredients i ho triturem fins tenir una crema ben fina. Ho aboquem sobre la base de galeta.
Tenim 2 maneres de coure-ho:
-Microones, 15 minuts a potència màxima, un cop acabat deixar-ho reposar 5 minuts abans d'obrir el micro.
- Forn, 20 minuts a 180º amb la funció d'aire.
Pot menjar-se tebi o fred, com a primer plat acompanyat amb rúcula, canonges o enciam o bé de postre o berenar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada