Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 11 de març del 2012

Pa àcim


- 450 grams de farina de força
- 260 ml d'aigua
- 30 ml d'oli d'oliva
- 22 gr. de llevat fresc (o be 12 de llevat de forner)
- 2 culleradetes de sal
- farina normal

Preparat tradicional:
Deixatar el llevat en l'aigua calentona, en un bol possar la farina, abocar-hi l'aigua amb el llevat, l'oli i la sal i amassar-ho fins que no s'ens enganxi als dits.
Fer una bola amb la massa i fer-hi uns talls amb una ganiveta ben esmolada.
Preparar un recipient de vidre amb tapa..., pintar-lo amb oli i espolsar-lo amb farina, posar-hi a dins la massa i pintar-la amb una miqueta d'oli i espolsar-la amb una mica de farina, tapar el recipient i posar-lo al forn fred, seleccionar 220º i fer-lo coure 40 minuts. Un cop fet, treure'l del recipient i deixar-lo refredar sobre una reixa.

Si teniu una panificadora cal posar primer els ingredients líquids, després la farina, per sobre el llevat i en una cantonadeta la sal, programa de massa de pizza (15 minuts), després coure'l de la mateixa manera que he explicat més amunt.

És un pa molt senzill i ràpid de fer i....boníssim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada