Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Crema de carbassa


- 1 carbassa
- Sal

Comencem per pelar la carbassa i li traiem les llavors. La tallem a dauets i la posem en una cassola coberta d'aigua, hi afegim una cullerada gran de sal . La fem coure un parell d'hores a foc mig i tot seguit la triturem amb la batedora fins que quedi ben fina. Es pot prendre tant calenta com freda.

La carbassa és rica en beta-carotens o provitamina A i vitamina C. Conté quantitats apreciables de vitamina E, folats i d'altres vitamines del grup B com la B1, B2, B3 i B6, així com potassi, fòsfor i magnesi. Millora el trànsit intestinal i suavitza les mucoses del tracte gastrointestinal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada