Els aliments ecològics

Com tots sabeu, els aliments ecològics són força més cars que els "normals" (pena d'adjectiu, quan allò normal hauria de ser el menjar natural), és per això que hem de buscar la manera de tenir aliments no tractats amb pesticides ni productes químics. Quan es viu a ciutat això és complicat... és per això que vull parlar-vos de les cooperatives de consum i dels horts cooperatius, són una bona solució tant pels aliments com perquè fomenten una cultura i uns valors de respecte amb la terra i l'entorn.
Aquí a Reus he trobat L'Hortiga, http://www.hortiga.org/ i n'estic molt satisfeta amb el funcionament i els resultats, us animo a que busqueu cooperatives similars.

He volgut incloure també, un recull de receptes que vaig començar quan la meva filla era molt petita amb la idea (absurda) que, potser li faria gràcia quan fos gran..., amb tot el meu amor per l'Alícia.

dissabte, 16 de juny del 2012

Mongetes amb carxofa i sípia



- 300 grams de mongeta
- 2 sípies
- 4 carxofes
- 1 porro
-oli d'oliva
- pebre, llorer i sal

Rentem bé les mongetes i les posem en remull tota la nit. Retirem l'aigua del remull i les posem a coure en una olla a pressió amb aigua freda 45 minuts. Colem i reservem.
En una paella amb oli saltegem el porro, la sípia i la carxofa tallada en 4, afegim la sal, el pebre i el llorer, hi tirem un gotet d'aigua i ho fem coure a foc lent 10 minuts, afegim les mongetes i ho coem tot junt un parell de minuts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada