-
500 ml. d’aigua
-
200 gr. de sucre de canya bio
-
El suc de 4 taronges
-
La pell ratllada d’1 taronja
-
1 branqueta de canyella (si voleu)
-
2 clares d’ou
Basicament és una variació del sorbet de llimona, hem de tenir en compte que les mesures varien en funció de l'acides de la fruita que emprem.
Posem a bullir
l’aigua, el sucre i la branqueta de canyella (li dona un toc especial) per tal
d’aconseguir un almibar ( ni massa fort ni massa lleuger) retirem la canyella i
el deixem refredar...quan sigui tebi li afegim el suc de les taronges i la pell
ratllada, ho remenem fins que quedi ben barrejat i ho posem a la nevera ( a la
part més freda) ben be 4 hores (jo acostumo a preparar-lo la nit anterior).
Ara és el moment de
muntar les clares a punt de neu ben fort, un cop muntades anem incorporant la
preparació a poc a poc i barrejant-ho amb moviments suaus de baix a dalt fins
que estigui tot ben lligat. Ho posem inmediatament a la geladora. Un cop acabi
el programa ho fiquem al congelador en un recipient apte. S’ha de treure 5
minuts abans de servir i ho podem acompanyar amb una mica de canyella
espolsada, unes fulles de menta o unes virutes de xocolata .
La principal
diferència entre el sorbet i el gelat és la consistència.
I sense geladora no es poden fer, ficant-los només al congelador? Ja m'imagino que si hi han geladores, la resposta és que no, però ho havia d'intentar :-)
ResponEliminaGràcies per aquestes fantàstiques receptes.